De projectontwikkelaar van het Millegemhof in de Edmond Van Hoofstraat diende een bijgestuurd plan in. Het openbaar onderzoek loopt van woensdag 27 maart tot en met donderdag 25 april.

Iedereen krijgt in deze periode de kans om de plannen in te kijken op de dienst ruimtelijke ordening en een gemotiveerd bezwaarschrift in te dienen. De projectontwikkelaar wijzigde de plannen na een eerdere weigering van een stedenbouwkundige vergunning door het gemeentebestuur.
 
De projectontwikkelaar gaat in zijn plannen uit van het behoud en de renovatie van het waardevolle Millegemhof in combinatie met drie bijkomende bouwvolumes. Het gemeentebestuur beoordeelde de vorige plannen als te grootschalig. De draagkracht van het perceel werd overschreden. In het bijgestuurde project krijgt het achterliggende gebouw één bouwlaag minder waardoor drie appartementen wegvallen.
 
Openbaar onderzoek
Vooraleer het gemeentebestuur zich over de gewijzigde plannen uitspreekt, loopt een openbaar onderzoek. Dit geeft alle geïnteresseerden de mogelijkheid om de plannen te bekijken. Je kan hiervoor tijdens de openingsuren terecht op de dienst ruimtelijke ordening, eerste verdieping in ’t Getouw. Wie een gemotiveerd bezwaarschrift wilt indienen tegen het project, geeft dit uiterlijk 25 april 2013 persoonlijk af op de dienst ruimtelijke ordening. Je krijgt dan een ontvangstbewijs. In het andere geval stuur je een aangetekend schrijven naar het College van burgemeester en schepenen, Molenhoekstraat 2, 2400 Mol.